- VELKOMMEN -

Bestselgeren Hestenes klan ble utgitt av Cappelen Damm i 2010 og Live Bonnevie ble nominert til Kulturdepartementets Debutantpris samme år. I juryens begrunnelse heter det:

"Bonnevie skriver medrivende og underholdende om de store spørsmålene i livet. Dette er et dyktig oppbygd drama som holder leseren fanget fra første til siste side. De intense skildringene av mennesker, dyr og natur bidrar også til at dette har blitt en svært fengende romandebut."

Siden utgivelsen har romanen fått særlig stor oppmerksomhet i hestemiljøet og svært gode anmeldelser i nisjeredaksjoner både i Norge og i Sverige.

Den norske utgaven ble utsolgt fra forlaget våren 2016, men er tilgjengelig som e-bok og på biblioteket.

NB: Kommentarer, dialog og oppdateringer finner du på Facebook.

ROMANENS OMSLAG

ROMANENS OMSLAG

fredag 15. april 2011

Skolebesøk på Utsira

I går var jeg på skolebesøk i Norges minste kommune, lokalt kalt Sira. Besøket var et resultat av den årlige txt-aksjonen som arrangeres av foreningen !les. Målet med aksjonen er å fremme leselyst hos ungdom, og blant skolene som deltar på landsbasis trekkes 19 skoleklasser ut som fylkesvinnere. Premien er et forfatterbesøk.

I tillegg til å presentere Hestenes klan for
8. klassen som vant laget jeg, i samråd med bibliotek-Bjørg, også et eget opplegg for 1.-4. trinn og for 5.-7. trinn.

På 1.-4. trinn snakket jeg om hvordan en forfatter går frem for å finne historier og fange dem. Og etter å ha tatt elevene på en reise gjennom fortellingenes historie fikk de selv være med på å lage et eventyr. Elevene var kreative og hadde mange spennende innspill på det som til slutt ble et eventyr som ikke står tilbake for andre norske folkeeventyr. Nok et eksempel på at flere hoder tenker bedre enn ett. :)

MS Utsira utgjør bindeleddet til fastlandet
På 5. - 7. trinn var temaet "Når bok blir film". Her fikk elevene et møte med klassisk dramaturgi, adaptasjonens utfordringer og ikke minst et innblikk i prosessen som ligger bak adaptasjonen av Hestenes klan. Det ble også tid til å snakke litt om forarbeidet på "Kon-Tiki", og se traileren, så elevene fikk en smak av Norges kommende storfilm.

Med 8. klassen som vant, kjørte vi et veldig åpent opplegg der elevene selv fikk styre mye av innholdet. Det ble en seanse som startet med at jeg fortalte dem om skriveprosessen og svarte på ulike spørsmål de hadde knyttet til innholdet og prosjektet som helhet. Vi snakket også om hvordan sosiale medier har åpnet for en fordypelse av bokas tematikk, før vi avsluttet med en egen bolk om hest og hestehåndtering, ettersom det var flere i klassen som selv drev med hest. Hyggelige og reflekterte ungdommer som jeg hadde stor glede av å prate med - og til.

For meg ble dette en nydelig reise ut i havgapet til et lite samfunn som virkelig må kunne sies å være i vinden. Sira er en sjelden plass, smykket med både kunstprosjekter og vakker natur. Det finnes hyggelige utleieleiligheter i gamle hus og en kunstnerbolig ved det gamle fyret for folk som vil dyrke sine egne prosjekter en periode. Anbefales! Man blir tatt godt imot på Sira og stillheten er balsam for sjelen! Takk for en uforglemmelig tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar