- VELKOMMEN -

Bestselgeren Hestenes klan ble utgitt av Cappelen Damm i 2010 og Live Bonnevie ble nominert til Kulturdepartementets Debutantpris samme år. I juryens begrunnelse heter det:

"Bonnevie skriver medrivende og underholdende om de store spørsmålene i livet. Dette er et dyktig oppbygd drama som holder leseren fanget fra første til siste side. De intense skildringene av mennesker, dyr og natur bidrar også til at dette har blitt en svært fengende romandebut."

Siden utgivelsen har romanen fått særlig stor oppmerksomhet i hestemiljøet og svært gode anmeldelser i nisjeredaksjoner både i Norge og i Sverige.

Den norske utgaven ble utsolgt fra forlaget våren 2016, men er tilgjengelig som e-bok og på biblioteket.

NB: Kommentarer, dialog og oppdateringer finner du på Facebook.

ROMANENS OMSLAG

ROMANENS OMSLAG

onsdag 28. august 2013

FORFATTER MØTER HEST!

Jeg har hatt stor glede av alle skoleturneene jeg har vært på, men jeg har nok aldri fått mer ut av en turnédag enn det jeg fikk på det siste besøket i skoleåret 2012/13.

Vårens turneer i Oppland og Aust-Agder var egentlig avsluttet da jeg fikk en forespørsel om å legge inne en ekstra turnédag mandag 17. juni i forbindelse med en temadag i norsk på Tvedestrand og Åmli vgs, avd, Holt. Hege Solli, min gode turnékontakt i Aust-Agder bibliotek og kulturformidling, tilbød seg samtidig å ta kontakt med bibliotekene i området for å høre om noen av dem var interessert i å arrangere et forfatterbesøk samme dag. Det takket jeg ja til og dermed ble det en tur til Åmli også, i form av et intimt, lite arrangement i regi av Åmli bibliotek, Åmli trav- og hestesportlag og Folkeakademiet.

Det var på dette arrangementet det overraskende dukket opp en gammel kjenning fra islandshestmiljøet; Eirin Rauø. Vi plukket raskt opp tråden fra tidligere år og kjente at vi fikk lyst på en real hesteprat. Gården til Eirin ligger i Tovdal og vi var skjønt enige om at det måtte være en perfekt ramme for en prat. Planen var å bla litt i stambøker, se på hestebilder og prate hest noen timer. Med andre ord noe jeg gjør stadig vekk i ulike settinger gjennom året. Ikke noe uvanlig i det.

Men denne dagen var langt fra vanlig skulle det vise seg, for på denne gården langt inn i tjukke skauen, dukket han overraskende opp: Hesten med stor H. Det passet egentlig ikke særlig godt. Hest nå, tenkte jeg, det har jeg verken tid eller råd til. Og jeg gjorde virkelig et tappert forsøk på å holde fast ved den tanken resten av kvelden - og den påfølgende natten - før jeg innså at man strengt tatt aldri har verken tid eller råd til å kjøpe hest...

Dermed brukte jeg det neste døgnet til å snakke pent med familien, sette opp et stramt budsjett, finne stallplass, sjekke forsikringer og avtale tid for prøveridning påfølgende helg: Å sette seg opp på en hest er selve syretesten for meg. Det er bare et spørsmål jeg trenger svar på:

Føler jeg meg hjemme? Og det gjorde jeg. Jeg følte meg hjemme. Og da var det kjørt...

Takk til Hege Solli, som fikk meg ut på veien igjen. Takk til Holt som inviterte meg. Takk til Liv Epletveit som fikk meg til Åmli. Takk til Eirin som fikk meg til Tovdal. Og takk til sjefen min, Aage Aaberge, som dette året har gitt meg et økonomisk handlingsrom som gjorde det mulig å bli hesteeier.

I dag ble bankontoen litt slankere og hjertet veldig mye fullere!
Velkommen til Asker, Komandi fra Bujord!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar