- VELKOMMEN -

Bestselgeren Hestenes klan ble utgitt av Cappelen Damm i 2010 og Live Bonnevie ble nominert til Kulturdepartementets Debutantpris samme år. I juryens begrunnelse heter det:

"Bonnevie skriver medrivende og underholdende om de store spørsmålene i livet. Dette er et dyktig oppbygd drama som holder leseren fanget fra første til siste side. De intense skildringene av mennesker, dyr og natur bidrar også til at dette har blitt en svært fengende romandebut."

Siden utgivelsen har romanen fått særlig stor oppmerksomhet i hestemiljøet og svært gode anmeldelser i nisjeredaksjoner både i Norge og i Sverige.

Den norske utgaven ble utsolgt fra forlaget våren 2016, men er tilgjengelig som e-bok og på biblioteket.

NB: Kommentarer, dialog og oppdateringer finner du på Facebook.

ROMANENS OMSLAG

ROMANENS OMSLAG

mandag 24. mars 2014

RESEARCH I FRANKRIKE (18.-23 mars)

I forbindelse med reisestipendet jeg mottok fra Kulturrådet etter Hestenes klan, tilbrakte jeg uken som gikk i Frankrike. Resultatet ble mange mil kjørt, flere hundre bilder tatt og uvurderlig inspirasjon og innsikt. Målet for turen har vært å studere hestehold, hestehåndtering og ridning i senmiddelalderen, med et særlig fokus på kvinner til hest.

Det ble en nyttig reise med sterke og storslåtte inntrykk. Jeg har besøkt fem byer/tettsteder, som alle har sine historiske monumenter og sine biter av puslespillet jeg er i ferd med å legge i min nye roman. Blant høydepunktene var et stjernemøte med en historiker som hadde gitt ut to bøker blant annet basert på arkeologiske funn fra senmiddelalderen. En mann som kunne engelsk (i motsetning til de fleste andre jeg traff) og hadde tid til rådighet. To timer og veldig mange notater senere, er jeg sikrere enn noen gang på å være på sporet av en historie som er verdt å fortelle. Nå går turen til Island!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar