- VELKOMMEN -

Bestselgeren Hestenes klan ble utgitt av Cappelen Damm i 2010 og Live Bonnevie ble nominert til Kulturdepartementets Debutantpris samme år. I juryens begrunnelse heter det:

"Bonnevie skriver medrivende og underholdende om de store spørsmålene i livet. Dette er et dyktig oppbygd drama som holder leseren fanget fra første til siste side. De intense skildringene av mennesker, dyr og natur bidrar også til at dette har blitt en svært fengende romandebut."

Siden utgivelsen har romanen fått særlig stor oppmerksomhet i hestemiljøet og svært gode anmeldelser i nisjeredaksjoner både i Norge og i Sverige.

Den norske utgaven ble utsolgt fra forlaget våren 2016, men er tilgjengelig som e-bok og på biblioteket.

NB: Kommentarer, dialog og oppdateringer finner du på Facebook.

ROMANENS OMSLAG

ROMANENS OMSLAG

mandag 5. mai 2014

BOK BLIR FILM 13: HVILESKJÆR

Kanskje ikke tilfeldig at dette ble oppdatering nummer tretten... Det er omsider klart at det ikke blir noen filminnspilling på oss i 2014, selv om vi virkelig har jobbet hardt for å komme i mål. Jeg har trengt litt tid på å fordøye skuffelsen, men livet går definitivt videre. Det ante oss jo at regjeringsskiftet og nedskjæringene som fulgte ville gjøre konkurransen tøffere, og selv om det er umulig å si hva som slo ut i siste sving i denne omgang, er det ingenting som tyder på at det var en fordel at NFI (Norsk Filminstitutt) fikk drøye 30 millioner mindre å rutte med under vår nye regjering. Unødvendig å legge til at de ikke fikk min stemme...

Status
Det er ikke uvanlig å måtte gå flere runder når man produserer film og vi er langt fra der at vi gir opp ennå, selv om vi ser at filmens format byr på utfordringer. Hestenes klan er ingen liten historie, og dermed ligger det heller ikke an til å bli noen liten film hvis vi er tro mot boka. Kombinasjonen høyt budsjett og målgruppe 10-14 er ekstremt krevende å lykkes med, noe som gjør finansieringsarbeidet til en stor utfordring, selv med NFI på laget. Slik manus står nå er historien blitt akkurat så storslått og episk som jeg hadde håpet på, og budsjettet er deretter. Vi opererer med et stort persongalleri, mange storslåtte locations og innspilling i to land, for å nevne noe. Jeg grøsser ved tanken på å skalere historien ytterligere ned, men det vil ikke være første gang den jobben blir gjort i norsk filmhistorie. Smertegrensen går der kjernen i fortellingen går tapt. Da er det ikke lenger noe poeng å filmatisere den...

Det er ikke fritt for at dette prosjektet også har gitt meg et nytt innblikk i måten bransjen er organisert på. Man skulle jo tro at det ville hjelpe litt å ha produsenten av Kon-Tiki i ryggen, men nei, det er ingen som bryr seg. For meg personlig vil det likevel alltid bety noe at av alle prosjektene produsent Aage Aaberge kunne valgt som sin første film etter en av tidenes kinosuksesser her til lands, var Hestenes klan et av prosjektene han valgte å satse tungt på i inneværende år.

Veien videre
Produsenten tar en ny runde med NFI og samarbeidspartnere for å få dypere innsikt i hvordan vi ligger an slik prosjektet står pr dato. Samtidig tar jeg en ny runde med manus og ser hva som kan gjøres i den enden. Vi har god tid igjen nå. Det er gjerne slik det fungerer i filmbransjen. Det brenner på dass opp mot søknadsfrister og da haster alt. Vi hadde en slik periode rett over nyttår, der vi var forberedt på å gå i produksjon hvis vi fikk en tildeling. Det var kartlegging av hester, trenere, locations mv. Så blir alt avblåst, og tiden blir langsom igjen. Det handler mest om venting akkurat nå.

Det som har vært veldig hyggelig å konstatere mens vi var midt i prosessen var hvor mange som meldte seg for å bidra til å få prosjektet realisert, både i Norge og på Island. Dette er både folk jeg kjenner godt og folk jeg ikke har truffet - som tilbyr å hjelpe oss i kraft av boken som ligger i bunn. Mange av dem ville stille opp gratis. Mange av dem innehar unik kompetanse. Jeg ser på det som en stor ære og vil benytte anledningen til å takke dere alle. Jeg håper selvfølgelig at vi kan få komme tilbake til dere i neste omgang. Det er ikke over før det er over. To be continued -3 kommentarer:

  1. Jeg elsker å følge med på dette bok-til-film-prosjektet! Hestenes Klan er helt fantastisk og burde leses av alle. Jeg elsker den og beundrer dine evner til å formidle et så viktig budskap på en så bra måte. Det at boken blir til spillefilm er utrolig gøy! Trenger dere statister er jeg helt klart med uansett! Synd innspillingen ble utsatt.. Men hvem vet? Kanskje resultatet blir enda bedre pga. lenger modningstid? Godt å høre at du fortsatt står på! Jeg har virkelig troen på denne filmen, så keep up the good work!

    SvarSlett
  2. Oj, denne kommentaren glapp for meg, gitt! :) Takk for hyggelig tilbakemelding! Det er fint å vite at det er flere enn meg som har troen på filmen. Alt godt, Live B.

    SvarSlett
  3. Håper virkelig at det blir noe av filmen, har gledet meg så lenge :) Lykke til videre Live ♡

    SvarSlett